E-mailPraktijk voor massagetherapie


Visie & Werkwijze

Massagetherapie

Het lichaam heeft een zelf regenererend vermogen. Wondjes, botbreuken en vele ziektes genezen na verloop van tijd zelfstandig. Dit zelfhelende vermogen van het lichaam is de basis voor de massagetherapie. Met de massages wordt aan het lichaam een fysieke en energetische prikkel afgegeven. Deze prikkels zetten het lichaam aan de slag om zichzelf te herstellen. Bij herhaling van deze prikkel zal het lichaam zich sterker herstellen waardoor de klachten kunnen verdwijnen.

Visie en werkwijze

Bij Praktijk Tigelaar werkt men vanuit de gedachte dat lichaam en geest samenwerken. Geestelijke ongemakken manifesteren zich vaak in het lichaam. Een persoon die dagelijks bijvoorbeeld onder veel stress staat, kan lichamelijke ongemakken ontwikkelen als hoofdpijn of nek- en schouderklachten. Rugklachten zijn vaak veroorzaakt omdat de persoon te veel “op zijn rug” genomen heeft. Bij praktijk Tigelaar wordt er naar de mens als geheel gekeken. Iedere persoon heeft een eigen verhaal en de klachten die uit dat verhaal naar voorkomen hebben een eigen karakter. De behandeling bij praktijk Tigelaar begint bij het luisteren naar dat verhaal. In de eerste behandeling wordt ook een lichamelijke anamnese afgenomen. Naast deze anamnese wordt er tijdens deze eerste behandeling een algemene lichaamsmassage gegeven. Aan de hand van het verhaal van de persoon, de klachten en de anamnese, wordt er een behandelplan opgesteld die bij de volgende afspraak van start gaat. Bij elke behandeling wordt het resultaat bekeken van de afgelopen keren. Het effect van de prikkel die bij de massage wordt afgegeven manifesteert zich vaak pas na een aantal behandelingen. Daarom wordt een behandelperiode van 5 behandelingen aangeraden.

Massage in de maatschappij

Over het algemeen vindt men massages in massagepraktijken, sauna’s en het wordt vaak bij bedrijven ingezet als maatregel tegen ziekteverzuim. Massages worden verder veel te weinig ingezet in de maatschappij. Ziekenhuizen, dokterspraktijken, zorginstellingen voor verstandelijk beperkten, bejaardenhuizen, etc. zouden het kunnen gebruiken om de clienten beter te ondersteunen. Zo worden er sinds kort op het doofblindeninstituut Kalorama in Beek-Ubbergen veel bewoners gemasseerd. Bij een beperking van gehoor en zicht, kan de massage (prikkeling van het tast zintuig) extra veel effect hebben. De ervaring die wij hebben, is erg goed.
Belangrijk is om te melden dat massage niet een vervanger is van de reguliere zorg. Het zou als ondersteuning gezien moeten worden. Reguliere zorg en massage kunnen elkaar goed aanvullen.