E-mailPraktijk voor massagetherapie


Voeten

De massages

Massagetherapie

Voor alle massages geldt dat u geen handdoeken hoeft mee te nemen. Sommige mensen vinden een badjas plezierig als zij na de behandeling naar de toilet willen. Deze dient u dan zelf mee te nemen.

Shiatsu

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een manier van lichaamstherapie die zijn oorsprong vindt in Japan. Shiatsu is gebaseerd op Westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar heeft een sterke verwantschap met de oude traditionele Chinese geneeskunde. Bij de Shiatsu oefent men druk uit met de handen, duimen en handpalmen op het lichaam van een persoon. De masseur gebruikt zijn eigen lichaamsgewicht om de druk te plaatsen in plaats van spierenkracht uit de hand of duim te halen. Het doel van de shiatsu is ziekte te voorkomen en te genezen door de natuurlijke herstelvermogens van het lichaam te stimuleren. Shiatsu is dus geen ontspanningsmassage, ook al ontspan je er wel bij. Het is een therapievorm. Shiatsu heeft als voornaamste kenmerken:

1. Alleen de handen en vingers worden gebruikt. Verder komen er geen medicijnen of hulpmiddelen te pas.
2. Shiatsu heeft geen leeftijdsgrens. Iedereen kan een shiatsumassage ondergaan.
Bij jonge mensen wordt het lichaam versterkt en bij oude mensen kan het ziekte voorkomen.

Bij deze massage houdt u uw onderkleding aan.
De behandeling duurt 50 tot 60 minuten. De eerste behandeling duurt 90 minuten.

StoelshiatsuStoelmassage

Stoelmassage wordt vaak bij bedrijven ingezet als ziekte regulerende maatregel. Uit onderzoek is gebleken dat een persoon die met een regelmaat gemasseerd wordt, veel minder ziek is. De massage wordt toegepast op een speciaal ontworpen stoel die de persoon een ontspannen houding geeft. Deze shiatsumassage is korte opzichzelfstaande behandeling die herstel en ontspanning te weeg brengt. Alle belangrijke spieren in nek en rug worden behandeld. Tevens kan dit als inleiding gebruikt worden voor een shiatsu behandeling.

U houdt al uw kleren aan. Alleen de trui wordt uitgedaan. Duur: 20-30 minuten.

Voetreflexologie

Van al onze lichaamsdelen, worden de voeten het vaakst vergeten. De hele dag zitten ze in veel te kleine schoenen en velen vergeten ze goed af te drogen na het douchen. Het lijkt onlogisch dat nu juist voeten een basis kunnen zijn voor manuele therapie. Toch blijkt dat bij het bedrukken en masseren van de voeten, heel het lichaam ontspant. De ontspannende voetmassage is een helende therapievorm.

De voeten kan je onderverdelen in zones die een afspiegeling zijn van heel het lichaam. Alle organen en lichaamsonderdelen hebben een aparte “afdrukzone”. Door het behandelen van deze zones met een duimdruktechniek, beïnvloedt je dus heel het lichaam. Ook hier geldt weer dat door middel van deze massage, een prikkel aan het lichaam wordt afgegeven. Het lichaam gaat hierdoor zelf aan de slag om zichzelf te herstellen. Ook voetmassage is voor iedereen toegankelijk: jong en oud.

Bij deze vorm van massage houdt u uw kleren aan.
De behandeling duurt 50 tot 60 minuten. De eerste behandeling duurt 1 uur en 1 kwartier.

Ontspanningsmassage

Als u alleen eens goed wilt ontspannen kan dat ook bij praktijk Tigelaar. Een gehele lichaamsmassage om even uw gedachten stop zetten en op te laden. Afsluitend een fijne hoofdmassage wordt vaak aangevraagd. Na een goede ontspanningsmassage heb je meer energie, ben je uitgerust en kan men met frisse zin weer verder gaan. Een goede manier om aan de drukte van de huidige maatschappij te ontsnappen.

U houdt uw onderkleding aan.
U bepaalt zelf hoe lang u gemasseerd wilt worden.
Deze massage wordt niet vergoedt door de verzekeringsmaatschappijen.